LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

Carrera solidària i sostenible

El que tampoc varia a la 10/5 Milles Ciutat de Maó és el seu compromís i component solidari des del moment de la seva inscripció ja que la organització, destinarà dos euros de cada corredor a la Associació Espanyola contra el Càncer.D’altra banda, seran els voluntaris d’aquesta entitat els que s’encarregaran d’atendre els diversos avituallaments que s’han previst a l’arribada i la sortida com també al llarg de tot el recorregut amb l’objectiu de donar visibilitat a la bona tasca que porten a terme.

Des del punt de vista de la sostenibilitat, l’organització de la cursa treballarà en la reducció de l’impacte que pugui ocasionar un esdeveniment d’aquesta magnitud a la nostra illa. I per això, els principals àmbits de treball seran la gestió dels residus i la gestió del transport. Els residus generats en els avituallaments del recorregut i de meta seran separats en origen per a la seva recollida selectiva i posterior reciclatge. Amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del transport de vehicles privats a la zona per la qual transcorrerà la cursa, es traslladarà als corredors amb autobús fins a la fortalesa de La Mola i Urb. Cala Llonga per als corredors de les 5 milles.

Com a novetat d’enguany s’ha involucrat a l’empresa Ecopilas que farà una campanya de recollida de piles i bateries entre tots els participants.