LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

TERCERA EDICIÓ DE LA 10/5 MILLES LA PORT DE MAÓ

Obertes les inscripcions per a una nova edició de la cursa en milles que permet recórrer la Base Naval, l’illa Pinto o la Fortalesa La Mola. La cita, el dissabte 15 de setembre

Serà la tercera vegada que es posi el cronòmetre en marxa per a la 10/5 Milles Ciutat de Maó, a través del patrimoni històric i natural de Menorca en una de les cites més espectaculars del calendari esportiu de l’any. Dynamic Menorca torna a apostar pel port de Maó com a escenari de fons per als seus corredors al pròxim 16 de setembre. La cursa de deu milles mantindrà la seva sortida des de La Mola com va succeir en les edicions precedents així com ho farà la de cinc milles des del Passeig dels Mariners, a la Urbanització de Cala Llonga. El recorregut tindrà una primera part dins de la Fortalesa de La Mola per continuar fins a la Base Naval, que permetrà, un any més, accedir a les seves instal·lacions per arribar fins a l’Illa Pinto. També es manté el pas per la urbanització de Cala Llonga, on els corredors voregen la mar de la Cala durant una milla. La recompensa, un lot de formatge DO Mahón-Menorca de deu o cinc quilos, en funció de la prova que hagin disputat s’entregarà davant de l’Estació Marítima on també hi haurà la línia de meta.

Festa menorquina
Com a novetat per a aquesta tercera edició, s’ha previst la celebració una festa menorquina per a corredors i acompanyants, en la qual es podran degustar productes típics de l’illa com el formatge i la ginebra acompanyats per la música d’un discjòquei que amenitzarà aquesta nova proposta que s’afegeix a la 10/5 Milles. Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web de l’esdeveniment carreramao.com La prova, compta amb el patrocini del Consell de Mallorca a través de la fundació Menorca Turisme així com l’Ajuntament de Maó.

Alex Bampton i Maria Pallicer, guanyadors de 2017
La segona edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó va comptar amb 271 corredors i va tenir als britànics Alex Bampton i Heat Bampton com a guanyadors en els recorreguts de 10 i 5 milles respectivament. Per la seva banda, Maria Pallicer i Júlia Rita van guanyar en categoria de fèmines en sengles proves. Els resultats de tots dos guanyadors van millorar els temps marcats en la primera edició que es va disputar al maig i que des de l’any passat s’ha traslladat al mes de setembre.