LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

El mallorquí José Luís García Pujadas s’adjudica la 10 milles amb un récord de temps

La novena edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó ha tornat a conquerir aquesta tarda el cor dels seus 250 participants després de deixar una jornada per emmarcar. A nivell competitiu, la prova ha tingut la sorpresa a les 10 milles amb la victòria absoluta del mallorquí José Luís García Pujadas, que ha establert un rècord de temps respecte a totes les edicions precedents i la victòria esperada de la ferrerienca Maria Pallicer, que ha aconseguit el seu vuitè podium consecutiu.

En categoria masculina, la victòria de la 10 Millas se l’ha endut el mallorquí, José Luís Garcia Pujadas, un especialista en fons i habitual de la competició a nivell balear, que s’ha plantat en tan sols 51 minuts a meta des de La Mola, establint un rècord de temps per a la prova. La segona plaça ha estat per al menorquí, Xavi Villalonga a tres minuts de Garcia amb un temps de 54 minuts i 37 segons. El tercer lloc ha correspost al marroquí establert a Menorca Kamal El Hihioui Ahmed, amb 55 minuts.

Per al pòdium femení, la 10 milles ha coronat com a reina imbatible d’aquesta prova la corredora de Ferreries en un temps de 1.03.47 minuts. Una Maria Pallicer que domina el traçat com ningú i que no ha trobat oposició en el seu camí al triomf, rodant en solitari fins a la victòria. A vuit minuts ha arribat la segona classificada, Lena Moll amb un temps de 1:11:42 segons i Bea Pons amb un temps de 1:14:08 segons s’ha plantat tercera.

El podi de les 5 Milles en categoria femenina ha estat per a la colombiana establerta a Alaior, Kathy Holguin, que ja ho va aconseguir el 2023, amb un temps de 33:33 minuts. Cinc minuts més tard entrava Xènia Casayas amb 38:51 i finalment Fiona Yancek amb 39:27. En homes, el guanyador absolut va ser un altre habitual de la prova, el ciutadellenc Joan Moreno, que va conquerir el primer lloc en 28.47 minuts, seguit a menys d’un minut per Antonio Saavedra en 29.05 minuts. La tercera plaça va ser per a Juan Díaz que va arribar en 29:48 minuts.

Camí de la desena

La novena edició de la 10/5 Millas Ciutat de Maó ha tornat a deixar un bon sabor de boca entre els participants, que demostren l’interès no només per la prova sinó que destaquen per sobre de tot la seva bellesa en tot el traçat, convertint-la sens dubte en una cursa única i singular de totes les que integren el calendari esportiu de la Illa.

Una edició que malgrat la seva espectacularitat, ofereix un exigent traçat que en aquesta ocasió, ha tingut una participació més gran en el seu tram llarg de 10 milles. Des d’Unisport Consulting, Manuel Hernández destacava les nou edicions precedents i l’interès mediàtic que manté la 10/5 Millas en ser present a posteriori en canals de televisió que estan interessades a fer-se ressò. “La prova és de gran bellesa i a nivell mediàtic té un ressò tremend a la televisió” ha afirmat. L’any que ve, a la desena.

Les classificacions per a totes les categories es poden consultar a la web d’Elitechip i al web oficial de la prova: www.carreramao.com.