LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

La 10/5 Milles Ciutat de Maó celebrarà la novena edició esperant arribar als 250 inscrits 

1.276 / 5.000

Aquest proper cap de setmana es disputarà la novena edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó amb una previsió de poder assolir els 250 inscrits en aquest exigent desafiament esportiu mesurat en milles que transcorre a través del patrimoni històric marítim del port de Maó. Quan encara falten pocs dies per tancar inscripcions, s’estan vorejant els 200 participants, la majoria dels quals per optar al recorregut llarg de la prova amb sortida des de la Fortalesa de La Mola i arribada a l’Estació Marítima. En aquest sentit, la 10/5 Milles és una de les carreres populars més espectaculars de les que es duen a terme a Menorca per la combinació de traçats de gran bellesa a través d’un recorregut únic, que permet recórrer espais emblemàtics com la Fortalesa de La Mola, la Base Naval o l’Illa Pinto i accedir a llocs poc habituals del port de Maó. La prova de 10 milles té sortida des de l’hornabec de la Fortalesa de la Mola mentre que la prova de 5 milles ho fa des de la urbanització de Cala Llonga. Entre els corredors inscrits amb més opcions per alçar-se amb la victòria estarà novament Alex Vidal, guanyador de l’edició del 2021 i 2023 o la ferrerienca María Pallicer, que recordem ha coronat set de les nou edicions.

Una de les novetats importants amb vista a aquesta nova edició és que es retarda la sortida de corredors a les 18.30 hores per no perjudicar els participants a l’hora d’afrontar temperatures estivals. El que no canvia és el trofeu que s’emporta el guanyador o guanyadora, un lot 10 i 5 quilos de formatge de la DOP Maó Menorca, respectivament o els dos euros que s’abonen per participant a l’Associació Balear contra el Càncer, mantenint el vessant solidària de la prova. També al terreny de la sostenibilitat, amb la recollida de piles usades que els corredors cada any aporten o els envasos reciclables que s’utilitzen en els avituallaments.

La carrera està organitzada per Unisport Consulting i compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.