LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

La cursa 10/5 Milles tindrà lloc en un entorn especial i privilegiat. Menorca és un territori que va ser Declarat Reserva de la Biosfera el 1993 i el seu patrimoni cultural i paisatgístic, és un dels seus tresors més preuats. El fet que la cursa transcorri per enclavaments tan singulars com la Fortalesa de La Mola, l’Illa Pinto o el Port de Maó suposa una oportunitat inusual per als corredors que prenguin part en la prova.

Des de l’organització de la cursa treballarem en la reducció de l’impacte que pugui ocasionar un esdeveniment d’aquesta magnitud a la nostra illa. I per això, els principals àmbits de treball seran la gestió dels residus i la gestió del transport. Comptar amb la col·laboració de tots els participants en aquestes tasques és fonamental per a la seva eficàcia.

Gestió dels residus
Els residus generats en els avituallaments del recorregut i de meta seran separats en origen per a la seva recollida selectiva i posterior reciclatge. Serà molt necessària la col·laboració de tots perquè dipositeu els envasos utilitzats en els contenidors disponibles i senyalitzats.

Gestió del transport
Amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del transport de vehicles privats a la zona per la qual transcorrerà la cursa de 10 Milles, en un entorn paisatgístic i cultural d’especial protecció i sensibilitat, es traslladarà als corredors amb autobús fins a la fortalesa de La Mola i Urb. Cala Llonga per als corredors de les 5 milles.