LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

Maria Pallicer I Alex Vidal aconsegueixen la victòria a la sisena edició de la 10/5 milles Ciutat de Maó

Miguel del Pou i Marina Begur s’emporten la 5 milles amb els temps de 26 i 31 minuts respectivament.

Maó, 12 de setembre: L’objectiu era poder córrer i demostrar que es poden fer dur a terme proves esportives en un entorn segur per a tots els participants. Així ha quedat demostrat en la cinquena edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó on aquesta tarda han pres sortida 200 atletes, 55 en la distància llarga i 145 en la tala. En el terreny esportiu, la ferrrienca Maria Pallicer ha aconseguit el seu quart podi amb un temps de . La 10 milles ha tornat a tenir com la seva reina absoluta en categoria femenina a la corredora de Ferreries, Maria Pallicer, que ha aconseguit rebaixar la seva marca de l’any passat en un minut i ha arribat a meta en 1.04.49, repetint podi per quart any consecutiu. En feminas, li han acompanyat en el podi Núria-Laia Rodriguezamb un temps d’1.13:59 i Leire Ferrer amb 1.19:32. En el podi masculí, la victòria de la 10 Milles ha estat per al malllorquín, Pedro Olmo amb 55:33, el menorquí Ivan Canet, que escalava un lloc respecte a l’any passat amb un crono de de 1.01:02 i el tercer lloc per a Antonio Saavedra amb 1.01:24.

Respecte a les 5 Milles en categoria femenina, van correspondre a Marina Begur, amb un temps de 31:36, Irene Portillo es va classificar segona amb 33:12 i Nuria Pérez tercera amb 33:39. En homes, el guanyador va ser el madrileny Miguel del Pou, que va conquistar el primer lloc en 26:46 minuts, traient tres minuts d’avantatge als seus immediats perseguidors, els menorquins Xavier Cubas i Xavi Villalonga amb 29:04 i 29:46 respectivament.

Esport i turisme

Covid a part, les cinc edicions de la 10/5 Milles Ciutat de Maó han demostrat enguany el seu veritable potencial esportiu i turístic, en coincidir en el primer lloc del podi masculí de les 10 i 5 milles a dos atletes seduïts per l’atractiu de córrer en una prova que destaca per la bellesa del seu traçat. El guanyador de la distància llarga va ser el mallorquí Pedro Olmo que, a més, va obtenir la seva inscripció en un sorteig promocional i que va venir acompanyat per la seva parella, Irene Potrillo, que va quedar segona en la 5 milles. En les cinc milles, la victòria va ser per al madrileny Miguel del Pou, corredor aficionat que mai havia estat a Menorca i que va aprofitar la celebració de la prova per a venir a competir i descansar uns dies amb la seva parella. Des de UnisportConsulting, Manuel Hernández destacava aquest fet i al mateix temps aprofitava per a agrair l’estricte compliment que s’havia fet de totes la mesures de seguretat imposades i que havien contribuït a poder disputar una carrera on la notícia havia estat l’esport.

Les classificacions per a totes les categories es poden consultar en la web de Elitechip i en la web oficial de la prova: www.carreramao.com.