LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

Maria Pallicer i Alex Vidal aconsegueixen la victòria a la vuitena edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó

La 10/5 Milles Ciutat de Maó ha tornat a brillar amb llum pròpia, consolidada com una de les cites més espectaculars del calendari esportiu. Una edició sense ensurts per als 200 corredors que hi han participat i que s’han vist afavorits per unes condicions climatològiques ideals per superar el seu traçat exigent. A nivell esportiu, la prova ha tingut poques sorpreses a la zona alta de la classificació on han coincidit al podi de les 10 milles dos corredors que ja es van emportar el triomf fa dos anys, Maria Pallicer i Alex Vidal.

En categoria femenina, la 10 milles ha coronat com a reina imbatible d’aquesta prova la corredora de Ferreries en un temps d’1:00:20 minuts. Una Maria Pallicer que no només aconseguia setena victòria consecutiva sinó que a més a més, rebaixava temps respecte a l’edició anterior en tres minuts. En dones, l’acompanyarien dues amigues, Marta Orives amb un temps de 1:09:54 segons i Clara Coll Pons amb un temps de 1:11:53 segons.

Per al pòdium masculí, la victòria de la 10 Millas ha tingut també un accent local amb la victòria d’Alex Vidal Hiscock, que s’ha plantat a la meta en 55 minuts. És la segona vegada que Vidal aconsegueix endur-se a casa els 10 quilos de Queso Mahon Menorca i ho ha fet fins i tot millorant en un minut el crono amb què es va alçar com a guanyador el 2021. La segona plaça ha estat per a un altre menorquí, Cristian Valcarcel Marin, a cinc minuts de Vidal amb un temps d’1.00.20 segons. El tercer lloc ha correspost a Andrés Salom amb 1.01.47 segons.

El podi de les 5 Milles en categoria femenina ha estat per a la britànica Kathy Holguin amb un temps de 32:37 minuts, Ascensión Martínez amb 37:34 i finalment Laura Ruiz amb 38:04. En homes, el guanyador absolut va ser Juan Díaz, que va conquistar el primer lloc en 30.54 minuts, seguit a menys d’un minut per Ruben Álvarez en 31.15 minuts. La tercera plaça va ser per a Javier Sintes que va arribar en 31.42 minuts.