LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

Maria Pallicer I Alex Vidal aconsegueixen la victòria a la sisena edició de la 10/5 milles Ciutat de Maó

Maria Allés i Miquel Torres s’emporten la 5 milles amb temps de 33 i 28 minuts respectivament.

Maó, 29 de maig: L’escenari de la 10/5 Milles Ciutat de Maó ha tornat a brillar amb llum pròpia després que els 375 corredors que finalment s’han inscrit, hagin pogut gaudir d’una tarda perfecta i molt solejada de running. La 10 milles ha tornat a coronar com a reina absoluta en categoria femenina a la corredora de Ferreries, Maria Pallicer, que estava exultant després d’haver aconseguit no només el podi o els 10 quilos de formatge com a guanyadora sinó també, establir un rècord de temps, rebaixant la seva marca de l’any passat en un dos minuts i arribant a meta en 1: 02.40. La pentacampiona rebia un guardó suplementari per part de l’organització com a homenatge. En fèmines, acompanyarien a Pallicer al podi Maria Fiol Carreras, amb un temps de 1:07:32 i Marta Orives Gómez amb 1:11:09.

Per al pòdium masculí, la victòria de les 10 Milles ha estat per a un debutant, Alex Vidal Hiscock amb 56:06 i tan sols tres setmanes després d’haver superat la Covid-19. Aquest enginyer menorquí de 25 anys i afin-cat en Cardif que participa habitualment en maratons i mitges maratons a Gal·les, estava a Menorca passant el confinament i va aprofitar la circumstància per no perdre la cita amb la 10/5 Milles. La segona plaça ha estat per a un altre menorquí, Juan Moreno Mercadal, a dos minu-tos de Vidal amb un crono de 58.17 segons. El tercer lloc ha correspongut al valencià Carlos Flores, també en el seu debut a les 10 Milles amb 1:00:19.

El podi de les 5 Milles en categoria femenina ha estat per a Mari Allès, amb un temps de 33:57, Mònica Bosch amb 37:03 i Pilar Pons tercera amb 37:49. En homes, el guanyador va ser el ciutadellenc Miquel Torres Bosch, que amb-va conquerir el primer lloc en 28:16 minuts, seguit de molt a prop per Jairo Espi a 28:35 segons. La tercera plaça va ser per a Joan Torrens Vidal en 29:50.

Esport i turisme

Les sis edicions de la 10/5 Milles Ciutat de Maó han demostrat aquest any el seu veritable potencial esportiu i turístic, al registrar un rècord de participants, gairebé la meitat dels quals ha vingut de fora de Menorca per gaudir de la cursa i de la illa. Des d’Unisport Consulting, Manuel Hernández destacava aquest fet i al mateix temps aprofitava per agrair l’estricte compliment que s’havia fet de totes les mesures de seguretat imposades i que havien contribuït a poder disputar de nou la carrera en temps de pandèmia. Hernández també ha anunciat que espera poder celebrar la 10/5 Milles l’any que ve, mantenint-se a l’últim cap de setmana de maig.

Les classificacions per a totes les categories es poden consultar al web dde la prova