LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

Presentada la vuitena edició

Nova cita amb una de les carreres populars més simbòliques de les que tenen lloc a Menorca. Aquest dissabte 27 de maig, jornada de reflexió abans de les eleccions de diumenge 28 de maig, torna a disputar-se la 10/5 Milles Ciutat de Maó en la que serà la seva vuitena edició, una cursa ja consolidada dins el calendari esportiu que recorre el patrimoni històric i natural del Port de Maó tot maridant traçats de gran bellesa al costat del mar i el pas privilegiat per espais singulars com la Fortalesa de La Mola, les Casetes de Vorera, la Base Naval o la Illa Pinto, entre d’altres. Avui s’ha presentat aquesta nova edició que organitza Unisport Consulting amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme. Una prova especial i diferent a qualsevol de les que tenen lloc a l’illa perquè que es mesura en milles i premia als seus guanyadors amb formatge de la D.O. Mahón Menorca. L’acte de presentació s’ha fet aquest matí i ha comptat amb una àmplia representació d’autoritats i patrocinadors L’organització preveu que s’arribi a les 200 inscripcions.

SORTIDA A LES 18.00 I DORSALS A DECATHLON

Com ja va ocórrer l’any passat, es manté com a horari de sortida de la prova les 18.00 hores per evitar les hores més fortes d’exposició solar. “L’any passat ja vam poder comprovar que era molt millor pels participants el fet de sortir una hora més tard del que havíem fet a les anteriors edicions tenint en compte que entre les 12 i les 16 hores, son les hores de major radiació  sola” explica Manuel Hernández, Director de la Carrera. El lliurament de dorsals es tornarà a fer també com l’anterior edició al centre comercial Decathlon del Polígon Industrial de Maó, on els participants rebran la samarreta de la cursa i la bossa del corredor.  

A nivell esportiu la prova no tindrà variacions amb els dos recorreguts, les 10 milles, amb sortida des de la Fortalesa de La Mola i arribada a l’Estació Marítima en la seva vessant més llarga, i les 5 milles amb sortida a Cala Llonga pel recorregut curt. La organització traslladarà tots els corredors amb autobús des de l’Estació Marítima fins a la línia de sortida.  Com ja ha succeït en les darreres dues edicions, un equip de televisió s’encarregarà d’enregistrar la prova que posteriorment serà emesa per Movistar 0, Teledeporte, i TV3 gràcies a un acord que Unisport Consulting té signat amb els diferents canals.