LOGO 10_5 MILLES 2024+ Menorca lines

Roda Premsa Presentació

Avui s’ha presentat a la fortalesa de La Mola en roda de premsa una nova edició de la 10/5 Milles Ciutat de Maó, una cursa a través del patrimoni històric i natural del Port de Maó que organitza des de fa set anys Unisport Consulting amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme. Una prova especial i diferent a qualsevol de les que tenen lloc al calendari esportiu que es mesura en milles i que combina traçats de gran bellesa al costat del mar, amb el pas privilegiat per espais singulars com la Fortalesa de La Mola, la Base Naval o la Illa Pinto, entre d’altres. L’acte de presentació ha comptat amb una àmplia representació de d’autoritats i patrocinadors

La principal novetat d’aquest any és el canvi horari de sortida de la prova que s’ha endarrerit una hora respecte a totes les altres edicions amb l’objectiu d’evitar les hores més fortes d’exposició solar. “Aquesta era una petició que ens havien traslladat alguns participants, tenint en compte que entre les 12 i les 16 hores son les de major radiació  solar i per això creiem que arrancant a les 18.00 hores farem que sigui més agradable la cursa per a tots els participants” explica Manuel Hernández, Director de la Carrera. També hi ha un canvi respecte al lliurament de dorsals que fins ara s’havia fet a l’Estació Marítima i que en aquesta setena edició, es trasllada al centre comercial Decathlon del Polígon Industrial de Maó, que a la vegada s’ha encarregat de dissenyar i proporcionar la samarreta de la cursa i la bossa del corredor. A data d’avui les inscripcions arriben a les 142 persones, tot i que s’espera que pugui superar les 200. 

A nivell esportiu la prova no tindrà variacions amb els dos recorreguts, les 10 milles, amb sortida des de la Fortalesa de La Mola i arribada a l’Estació Marítima en la seva vessant més llarga, i les 5 milles amb sortida a Cala Llonga pel recorregut curt. La organització traslladarà tots els corredors amb autobús des de l’Estació Marítima fins a la línia de sortida. 

Com ja ha succeït en les darreres dues edicions, un equip de televisió s’encarregarà d’enregistrar la prova que posteriorment serà emesa per Movistar 0, Teledeporte, i TV3 gràcies a un acord que Unisport Consulting té signat amb els diferents canals.